Sagvan
V době, kdy mé pivo vznikalo ještě v hrnci na plotně, byl jedním z mých hlavních ochutnávačů můj skoro-švagr Kuba.
Má piva si chválil a dodával mi vždy vůli a energii vařit dál.
Jako poděkování jsem mu chtěl na Vánoce uvařit pivo, které by mu sedlo do chuti.
Automaticky jsem tedy sáhl po porteru. Jelikož jsem chtěl aby vypil více než jedno, volil jsem Americký styl Porteru.
Je lehčí než klasický porter a dá se ho tedy vypít více.
Rozplýval se nad čokoládovou chutí, sametovou pěnou, tmavou barvou a samozřejmě chutí.
Pivo v něm mizelo a na konci večera si poručil pro sebe celou várku. Z jeho reakce na pivo jsem měl takovou radost, že jsem musel švagrovi dát košem a věnovat tuto recepturu jemu.
Přátelé se vždy těšili, až bude navařen, a tchán začal vážně uvažovat nad tím, že se z něj stane pivař.
V době, kdy byl ještě větší mladík, než je teď, jako by z oka vypadl jednomu známému českému herci, asi víte kterému.
Do dnešních dní se mu říká Sagi.
Teď už je jenom na Vás, abyste si nechali chutnat.
Dej Bůh štěstí!
Pivo, american porter, americký porter, nefiltrované
Skladujte v chladnu a temnu při teplotách 0-8 °C
Prémiové řemeslné pivo
NEpasterizované, NEfiltrované, bez chemie a konzervantů, vařené tradičními postupy, dle vlastních receptur.